Tri víťazstvá J.Bohuníc, cenný úspech B-čka !

08.03.2020 11:00

V 18. kole , resp. 20. kole ligových súťaží dosiahli naše družstvá tri víťazstvá , z ktorých najcennejšie je víťazstvo B-družstva nad Špačincami v 3.lige. Vo vynikajúcej atmosfére naši zvíťazili 10 : 8  a posilnili tak nádeje na záchranu v súťaži. O výsledku napokon rozhodli víťazné úvodné štvorhry (Heteš -Gajarský a Čápka-Gajdoš ml.). Vo dvojhrách naši náskok udržali , hostia síce vyrovnali na 8 : 8 , ale posledné dvojhry patrili našim. Jožo Čápka nedal šancu Strečanskému a Pavol Heteš zdolal jedného z  najlepších hráčov 3.ligy - Lukáša Šmičeka.  Bodovanie našich: Heteš 3,5,  Čápka a Gajdoš ml. po 2,5 , Gajarský 1,5. Naši poskočili  na 9.miesto práve pred Špačince. 

Po tomto stretnutí nastúpilo naše A-čko v stretnutí 2.ligy  proti Rohožníku a začalo veľmi zle, prehrávalo už 0: 5 a tým bolo prakticky rozhodnuté.  Naši sa nevzdávali , bojovali ďalej, ale dokázali už len znížiť  na konečných 8 : 10 pre súpera. Bodovanie našich:  Sýkora 3, Mužila a Rábara po 2, Nemček 1. 

C-čko nastúpilo v stretnutí 6.ligy  na domácich stoloch proti Leopoldovu D bez Karola Gajdoša ml., ktorého nahradil Karol Gajdoš st. Napriek tomu bolo miernym favoritom, ale za stolmi sa to neprejavilo, lebo súper podal veľmi dobrý výkon,  najmä 14 -ročný Jakub Šupa a nepríjemný Ľubomír Kašťák, ktorí zdolali všetkých našich hráčov. Bodovanie našich :  T. Matovič 2,  P. Gajarský a F. Rolenčík po 1,5 a K.Gajdoš st. 1 .

Víťazné ťaženie D-čka pokračovalo v Nižnej, kde naši zvíťazili tesne 10: 8 , keď už viedli 4 : 0 , ale domáci vyrovnali na 8 : 8 .  Posledné dvojhry však patrili našim. Bodovanie :  R. Michalec a Ľ. Mráz po 3,5 , M. Rapant a T. Hyža  po 1,5. 

Úspešné bolo aj E - čko , ktoré zdolalo v Zelenči domáce D-družstvo jasne 12 : 6 , najmä zásluhou Tomáša Hyžu, ktorý porazil  všetkých domácich hráčov.

 

Karol  Gajdoš st.