Skvelý štart A-družstva mužov do novej sezóny !!

27.09.2020 12:14

Výborný štart do novej sezóny 2020/21 predviedlo naše A-čko mužov, ktoré zdolalo na domácich stoloch silné družstvo TTC Baka až nečakane vysoko 16 : 2. Bol  to najvýraznejší výsledok v 1.kole súťaže a naši sú tak zatiaľ na čele 2.ligy !  Naši vyhrali hneď úvodné štvorhry (Marcel Rábara-M.Nemček a L. Mužila - P. Sýkora) a vo dvojhrách nedali súperom takmer žiadne šance. Marcel Rábara s Lukášom Mužilom vyhrali všetky svoje dvojhry , Patrik Sýkora a Michal Nemček pridali po tri body. 

Darilo sa aj nášmu B-družstvu , ktoré v stretnutí 3.ligy zdolalo tradičného rivala družstvo Elastiku Trnava C  11 : 7.  Družstvo je oproti vľanajšej sezóne silnejšie, nakoľko do B-čka sa posunul skúsený Miro Rábara .  Vo dvojhrách získali Miro Rábara a Jožo Čápka po tri body , Pavol Heteš a Karol Gajdoš ml. pridali po dva body. V úvodných štvorhrách boli úspešný iba Miro Rábara s Jožom Čápkom.

Úspešne začalo aj C-čko , ktoré v stretnutí 6.ligy zdolalo na domácich stoloch družstvo Trakovíc 11: 7,  aj keď sa muselo zaobísť bez svojej jednotky - Petra Gajarského.  Bodovanie našich :  Š.Lehen 3.5 , R. Michalec , F. Rolenčík a T. Matovič po 2.5. 

Z mužských zástupcov okúsilo trpkosť prehry iba D-družstvo, ktoré prehralo v stretnutí 7.ligy  v Hlohovci s družstvom KST Hlohovec B   6: 12. Nastúpilo však oslabené o Tibora Matoviča, ktorý musel nastúpiť za C-družstvo a tiež o Miloša Rapanta i mladých  nádejných hráčov Kristiána Makovicu a Matúša Michaličku. 

Navyše za domácich nastúpili dve silné esá P. Bajzík a Ľ. Štefek a tak o výsledku bolo rozhodnuté prakticky pred zápasom.  Sľubný výkon podal žiak Marek Hulík, vo svojej premiére v 7.lige určite nesklamal. Marek spolu s Tomášom Hyžom vyhrali štvorhru nad silným párom Štefek- Bálent. Vo dvojhrách získali po dva body  Tomáš Hyža a Karol Gajdoš st. , jeden pridal Marek Hulík,   Rado Hulík vyšiel naprázdno.  

 

Žiacke družstvá nevstúpili do novej sezóny na domácich stoloch úspešne.   A-čko prehralo v stretnutí 1.ligy s Piešťanmi-Moravanmi 1: 9 , keď jediný bod získal Marek Hulík . Michal Benedikovič  a Maroš Eliáš vyšli naprázdno , hoci  Maroš viedol  v piatom sete so Svetlíkovou 8 : 4,  ale nedokázal zápas doviesť do víťazného konca.  B-čko nastúpilo proti Majcichovu bez chorého Marcela Matúša a súperovi podľahlo 2 : 8.  Maroš Eliáš a Kristínka Hyžová vyhrali po jednej dvojhre , 9- ročný Maxík Makovica , aj keď sa snažil nebodoval , ani sme to od neho neočakávali. Pre K. Hyžovú je to premiérové víťazstvo v súťažnom stolnom tenise . Gratulujeme !!  Už toto prvé kolo naznačilo, že naše žiacke družstvá to budú mať veľmi ťažké, okrem Mareka Hulíka nemáme hráčov, ktorý by mohli miešať karty v náročnej 1. lige.  Aj B-čko sa bude v 2.lige pravdepodobne iba zachraňovať.  Za zmienku stojí tiež skutočnosť, že družstvá Piešťan a Majcichova nastúpili s dvomi dievčatami a iba jedným chlapcom !  Dúfajme, že naši pridajú úsilie v tréningovom procese a prídu aj lepšie výsledky.

 

Karol Gajdoš st.