Prehry v Leopoldove , víťazstvá v oblastných súťažiach

01.12.2019 20:47

V 10.kole ligových súťaží sa darilo našim družstvám iba v oblastných ligách, keď všetky tri družstvá C, D , E  porazili svojich súperov. Naopak v krajských súťažiach sme vyšli tentoraz naprázdno.  A-čko v stretnutí 2.ligy prehralo v Leopoldove s domácim A-čkom po  vyrovnanom boji  7 : 11 . Našim najlepším hráčom bol opäť Lukáš Mužila , ktorý získal vo dvojhrách 3 body, Michal Nemček 2,5 , Miro Rábara 1,5 . Nedarilo sa Paťovi Sýkorovi , ktorého po troch prehrách vystriedal Jožo Čápka . Družstvo je na 8.mieste v tabuľke a najbližšiu sobotu hrá doma s Kútmi.  B-čko hralo v stretnutí 3.ligy proti domácej rezerve a tiež podľahlo v pomere 6 : 12 . Po dva body získali Pavol Heteš, Jožo Čápka a Peter Gajarský , žiaľ nedarilo sa jednotke tímu Vladovi Tibenskému, ktorý mal v poslednej dobe zdravotné problémy.  Družstvo je na 11. mieste v tabuľke a najbližšiu sobotu 7.12 . hrá doma Kútmi  B. 

C-čko podalo v Suchej v stretnutí 6.ligy dobrý výkon a nebezpečného súpera zdolalo 11: 7 , hlavne zásluhou Petra Gajarského , ktorý získal 4.5 bodu, Karol Gajdoš ml. a Tibor Matovič po 2.5 a Ferko Rolenčík 1.5. Družstvo poskočilo už na 4. miesto v tabuľke a najbližšie hrá doma s Piešťanmi - Moravanmi D. 

D- čko nastúpilo v stretnutí 7.ligy na domácich stoloch proti nebezpečnému Zelenču  B . Obavy pred ťažkým zápasom sa čoskoro rozplynuli, lebo naši vyhrali hneď obe štvorhry a čoskoro viedli 4 : 0 , čo súpera zlomilo. Napokon sa zrodilo až nečakane hladké víťazstvo 13 : 5 . Miloš Rapant a Tomáš Hyža získali po 3.5 bode, Ľuboš Mráz 2.5  , Rasťo Michalec 1.5 , keď sa mu po nočnej smene  príliš nedarilo a Karol Gajdoš st., ktorý striedal  v poslednej dvojhre Rasťa získal 1 bod, keď súper stretnutie skrečoval. Družstvo je na 2.mieste v tabuľke 7.ligy , iba o  bod za vedúcimi Bučanmi. Najbližšie hrá už v stredu 4.12. v Suchej s domácou rezervou. 

Z víťazstva sa tešilo aj naše mladé E- družstvo , ktoré zdolal družstvo PARA Hlohovec D vysoko 14: 4.  O víťazstvo sa najviac pričinili opäť Tomáš Hyža , ktorý získal 4 body a Viktorka Urbanovská s 3.5 bodmi. Družstvo poskočilo na pekné 7.miesto v tabuľke.

 

Karol Gajdoš st.