Nečakané víťazstvo B-družstva , víťazná séria C-čka pokračuje

08.12.2019 10:32

V jedenástom kole ligových súťaží bojovali naše družstvá so striedavými úspechmi . A-čko i B-čko bojovali s Kútmi. A-družstvo bez Sýkoru i Rábaru prehralo   v stretnutí 2.ligy  vysoko 3 : 15 , keď po jednom bode získali Lukáš Mužila , Michal Nemček a Pavol Heteš.  Naopak B-čko pomerne nečakane zvíťazilo v stretnutí 3.ligy nad Kútmi B jasne 12 : 6 , keď hostia boli pre stretnutím vysokými favoritmi.  Naši začali výborne, vyhrali obe štvorhry(Čápka-Lehen a Gajarský- Heteš) , vo dvojhrách potvrdil veľmi dobrú formu  Karol Gajdoš ml., ktorý zdolal všetkých hráčov súpera , Jožo Čápka, Pavol Heteš a Peter Gajarský pridali po dva body. Chlapci sa tak predbežne vymanili z pásma zostupu, keď poskočili na 10. miesto v tabuľke . 

V oblastných súťažiach pokračovala víťazná séria C-čka , ktoré zdolalo v stretnutí 6.ligy presvedčivo Piešťany-Moravany 14 : 4 . Vo dvojhrách získali Peter Gajarský a Karol Gajdoš ml. po štyri body , Ferko Rolenčík tri , Tibor Matovič dva, jeden bod pridali vo štvorhre Peter s Ferkom.  Naši si upevnili 4. miesto v tabuľke 6.ligy, na druhé Bojničky však strácajú  8 bodov a tak šanca na postup do 5.ligy je skôr v teoretickej rovine.

 D-družstvo nastúpilo v Suchej v stretnutí 7.ligy proti domácemu B-čku v  najsilnejšej zostave a verili sme vo víťazstvo. Začiatok bol výborný , vyhrali sme obe štvorhry , potom však Miloš Rapant musel pre zdravotné problémy skrečovať zápas proti domácemu Bocánovi a do ďalších troch dvojhier ho vystriedal  Karol Gajdoš st. Ani on si však nevedel poradiť so svojím rovesníkom  nestárnúcim Jánom Dubovským , ktorý zdolal nečakane troch našich hráčov. Zdolal ho iba Tomáš Hyža a zachránil aspoň remízu. Tomáša treba pochváliť za bojovnosť, veď v rozhodujúcom piatom sete prehrával už 6: 10 (!) a zápas dokázal napokon otočiť !  Body našich :  R. Michalec 2,5 , Ľubo Mráz 2,5, Tomáš Hyža 2,5 , Karol Gajdoš st. 1 a Miloš Rapant 0,5.  Družstvo je zatiaľ na 2.mieste a bodovo sa vyrovnalo vedúcim Bučanom, ktoré nečakane prehrali v Chtelnici s domácim B-čkom . 

Naše E-čko hralo ešte v pondelok na Dobrej Vode proti domácemu C-čku a vôbec nezačalo dobre , keď prehrávalo 0 : 5 a neskôr 1 : 8 , aby nakoniec domáci len tesne vyhrali 10: 8.  Žiaľ , finiš prišiel už neskoro. O body sa naši rozdelili takto : Tomáš Hyža 3, Viktorka Urbanovská a Rado Hulík po 2 a Lucia Čapkovičová 1.

Družstvo je aj tak na peknom 8. mieste .  

Toto kolo bolo posledné pred odvetnou časťou pre družstvá A, B ,C , iba D-čko a E-čko hrajú posledné stretnutia doma , D-čko v piatok 13.12. o 18,00  a E-čko v sobotu 14.12. o 13,00 na domácich stoloch v športovej hale. 

 

Karol Gajdoš st.