8.kolo ligových súťaží - víťazstvo A-družstva v Galante

17.11.2019 10:10

V 8.kole ligových súťaží  zvíťazili dve naše družstvá, ostatné sa museli uspokojiť s prehrou. Cenné je víťazstvo A-čka , ktoré v stretnutí 2.ligy vyhralo v Galante  s domácim B-čkom 10: 8  , keď muselo nastúpiť bez skúseného Mira Rábaru, ktorého nahradil Jožo Čápka. Naši vyhrali obe úvodné štvorhry, čo bolo napokon rozhodujúce . Vo dvojhrách postavenie momentálnej jednotky  potvrdil Lukáš Mužila , ktorý získal 3 body rovnako ako Michal Nemček a 2 body pridal Patrik Sýkora. Naši hrajú doma v sobotu 23. 11. o 16,00 v susedskom derby proti Dobrej Vode A a bude to ich premiérové stretnutie v športovej hale ! 

B- čko nastúpilo v stretnutí 3.ligy proti jednému z favoritov družstvu PARA Hlohovec a v okyptenej zostave podľahlo domácim 2 : 16.  Naši hrali bez Joža Čápku(hral za A-čko v Galante ) a Vlada Tibenského(zdravotné problémy) a tak boli prakticky bez šancí. Po jednom bode získali Peter Gajarský a Tibor Matovič, pre ktorého je to premiérové víťazstvo v 3. lige !  Naši nastúpia v sobotu 23.11 o 14,00 hodine proti Majcichovu , tiež v premiérovom stretnutí v športovej hale :

Aj C-čko muselo cestovať do Zavara na stretnutie 6.ligy proti domácemu B-čku bez Petra Gajarského a Tibora Matoviča . Napriek tomu sme očakávali lepší výsledok ako najtesnejšiu prehru 8 : 10. Naši prehrali obidve štvorhry, čo sa im napokon vypomstilo. Vo dvojhrách získali Karol Gajdoš ml. a Ferko Rolenčík po 3 body , Ľubo Mráz vyhral dve dvojhry. Miloš Rapant po úvodnom nezdare prenechal zvyšné tri dvojhry na Tomáša Hyžu, pre ktorého to bola premiéra v 6.lige, ale ani on nebodoval, hoci dva zápasy prehral tesne  2 : 3.  Škoda, v najsilnejšie zostave by bol výsledok pre našich asi úplne iný. Najbližšie hrajú naši v piatok 22.11. doma s D.Vodou B.

Vo víťaznej sérii pokračuje D-čko , ktoré zdolalo na domácich stoloch v stretnutí 7.ligy, nebezpečný Kočín-Lančár v pomere 11 : 7 . Aj  tu naši vyhrali obe štvorhry (R.Michalec-T.Hyža a Ľ. Mráz - K.Gajdoš st.) a následne po troch dvojhrách viedli 5 : 0, čím bolo prakticky rozhodnuté.  Výborný výkon podal Miloš Rapant, ktorý zdolal aj najlepšieho hráča 7.ligy Pavla Chnapka 3: 1. Po troch víťazstvách za stavu 11 : 4 odstúpil a nahradil ho Rado Hulík. Po dva body získali Rasťo Michalec, Ľubo Mráz a Tomáš Hyža. Družstvo je stále na druhom mieste v tabuľke s rovnakým počtom bodov ako vedúce Bučany.  

Naše E-čko nastúpilo  v stretnutí 8.ligy na domácich stoloch proti vedúcemu družstvu z Ostrova a podľahlo vysoko 4 : 14. O tri body sa zaslúžil Tomáš Hyža a jeden pridala Lucia Čapkovičová, ktorú po dvoch dvojhrách vystriedal Matúš Michalička. Tentokrát sa nedarilo Viktorke Urbanovskej, ktorá nezískala ani bod , robvnako ako Kristián Makovica.  Naši najbližšie cestujú do Siladíc, proti poslednému družstvu tabuľky by mali byť favoritom.

 

Karol Gajdoš st.